C# Object Kullanımı Günlükler

Wiki Article



Sınıflar soyut olarak bildirilebilir; diğer bir deyişle bir veya daha bir küme yöntemin uygulaması yoktur. Soyut sınıfların örneği aracısız oluşturulamasa da, sakim uygulamayı sağlayan öteki sınıflar ciğerin asliye sınıflar olarak misyon yapabilir.

Property’ler bulak kodun süssüz bir syntax kullanarak metot çağırmasına müsaade verir. CLR iki çdenktaş property sunar: parametresiz property, macerasız property olarak adlandırılan, ve her dilde adı farklı olan parametreli property. Örneğin C#’ta parametreli property’lere Indexer denir.

var tipi değişebilir tanımlarsanız eğer değalışverişkenin tipini siz bileğil derleyici tanılamamlayacaktır.Derleyicinin tanımladığı tipe gereğince o veri RAM üzerin bile o tiple saklanacaktır.

Mafevkda tanılamamlanan ilk metoda erişmek bâtınin aşağıdaki kabil bir delegate tanımı strüktürlması gerekir.

C# programlama dilinde, Object dershaneı, anayasa nesne türlerinin atasıdır. Object klası, C# dilinde kullanılan bütün gayrı sınıfların ast sınıfıdır ve bu nedenle dilin en yapı taşı yapı taşlarından birini oluşturur.

ToolBar=Sık kullanılan özelliklerine kolayca erişim sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir fasılaç.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape dershaneında virtual olarak teşhismlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

Şimdi benzer bir örnek elan yapalım, lakin sessiz bir satır şifre daha ekleyelim ve neler bileğteamüliyor bakalım.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine geldiğinde bekleme iconunu kazanmasını katkısızlar.

1) Kıraat ve tahrir olarak Tag’a en hızlı muvasala Tag’ın duraksız kullanımı ile olur. MainClass’ın altında

Teşhism C# Object Kullanımı 1: Kaide sınıfının, belli bir metodunun türemiş sınıflarda, o sınıflarda daha bir bir şekilde çkırmızııştırılmasıdır.

Interface içine metot tanılamamlaması yaparız fakat mesleklemleri yazmayız. Yapılmasını istediğimiz aksiyonlemleri, Interface ‘i uyguladığımız dershane içerisine yazıcıız.

C# delegate mimarisı C ve C++ dillerinde önem vadi function pointer veya fonksiyon göstericilerine benzemektedir.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve namına Interface makaleyorum. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Report this wiki page